© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.04.2020 16:33:11

Takšen naj bi bil videti NOVI NEWCASTLE, ko bodo Savdijci investirali goro denarja (FOTO)

Med pandemijo koronavirusa, ko je šport skoraj povsem zastal, je zgodba o prenovljenem Newcastlu, ki naj bi ga prevzeli super bogati Savdijci, tema številka ena v nogometnih krogih.

Novi lastnik bo postal PIF - investicijski fond Savdske Arabije s princem Mohamedom bin Salmanom. Ko bo proces nakupa večinskega deleža kluba s severa Anglije končan, denarja za nove okrepitve kakopak ne bo manjkalo. Britanski mediji so v javnost spravili že precej imen, ki naj bi sestavljala novo realnost na St. James Parku.

Daily Mail je na osnovi dosedanjih špekulacij sestavil potencialno udarno enajsterico Newcastle Uniteda za novo sezono s šestimi novinci. Na sredini igrišča naj bi tako zaigrali Philippe Coutinho, Radja Nainggolan in Nabil Fekir. Glavna aduta v napadu bosta - če se bodo govorice izkazale za resnične - Edinson Cavani in Dries Mertens. Poleg slednjega bi iz Napolija prišel še odlični obrambni igralec Kalidou Koulibaly, na levi strani obrambe pa naj bi zaigral Jetro Willems, ki ga bo klub - kot vse kaže - po končani posodi odkupil od Eintrachta iz Frankfurta.

Največje finančno breme predstavljata Koulibaly in Coutinho, medtem ko bosta Cavani in Mertens poleti prosta igralca.

Od igralcev, ki so že zdaj člani kluba, naj bi imeli zagotovljeno mesto v prvi enajsterici vratar Martin Dubravka, obrambna igralca Jamaal Lascelles in DeAndre Yedlin ter vezist Allan Saint-Maximin.

Na prvi pogled zasedba niti ne dosega smetane evropskega klubskega nogometa. To je vsekakor še vedno premalo za obračun z največjimi plenilci, za dvig v vrh angleške premier lige pa bi moralo biti dovolj.