© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
28.04.2020 13:00:44

Novi trener Maribora ZELO ISKRENO o TREH UPORNIKIH: Tega ne razumem, če bo treba, jih bom VRGEL ...

Ranko Suvar / CROPIX

Sergej Jakirović ne razume tistih nogometašev, ki niso sprejeli zmanjšanja plače.

Novopečeni trener Maribora Sergej Jakirović je v velikem intervjuju za kolege iz tiskane izdaje Ekipe SN spregovoril o številnih najbolj aktualnih temah. Dotaknil se je tudi svojih treh varovancev, ki niso sprejeli zmanjšanja plače. O njih je govoril zelo odločno. Kot pravi sam, te nesolidarnosti nikakor ne razume.

Pandemija je dodobra pretresla športni svet. Tudi v Mariboru so tako svojim nogometašem znižali plače. Pogoje je sprejela večina, razen treh. Koliko lahko to vpliva na ekipo? Je to lahko težava?
Lahko je težava, seveda. A če je Fifa izdala navodilo, da se je treba z igralci pogovoriti in dogovoriti, če do dogovora ne pride, pa ima klub pravico prekiniti pogodbo z igralcem, potem je vse jasno; takšno je moje mnenje. Ne vem, zakaj kdo teh pogojev ne bi sprejel. Meni se zdi povsem normalno, da v teh težkih časih pokažeš solidarnost. Mislim, da so v Mariboru zmanjšali plače za 20 odstotkov, kar se mi ne zdi pretirano; na Hrvaškem so jih zmanjšali za 50, 60 odstotkov. Maribor je naredil super stvar, saj bi težko rekli, da igralec ne bi mogel preživeti z 80 odstotki plače – še posebej, ker je teh 80 odstotkov vseeno precej višje od povprečne slovenske plače. Treba je biti solidaren, saj se mi zdi normalno, da v takih okoliščinah privoliš v zmanjšanje plače, pri tem pa je ključen dialog. Mariborski igralci imajo celo to možnost, da si teh 20 odstotkov priborijo nazaj. Če bodo prvaki letos in naslednje leto … To je odlično, to je dodatna stimulacija. Jaz pravim tako: denar je v travi. Treba se je samo skloniti in ga pobrati. Ali bodo težave s temi tremi igralci, ki niso podpisali? Sledil bom stališču kluba, in če bo treba, jih bom poslal tudi na tribuno. Z igralci se bom pogovoril in jim pojasnil, da sledim ciljem in stališčem kluba, kar je samoumevno za vsakega trenerja kjerkoli na svetu.

Vam je Oliver Bogatinov povedal, kateri trije igralci naj ne bi privolili v zmanjšanje plače?
Ne, ni.

Bojda so to Luka Zahović, Aleksandru Cretu in Kenan Pirić, trije pomembni igralci.
Resno? Res je, ti trije so zelo pomembni. Luka je bil zadnji dve sezoni prvi strelec lige, ne glede na to, kaj si kdo o njem misli. Zato sem vam prej tudi rekel, da prihajam brez predsodkov. Kenan je standarden vratar, Handanović ga zaradi svojih let včasih zamenja. Hmmm … To me preseneča, ampak zagotovo se bodo še pogovarjali. Zagotovo obstaja še kakšna možnost, da najdejo pravo rešitev.

CELOTEN INTERVJU S SERGEJEM JAKIROVIĆEM SI LAHKO PREBERETE SAMO V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO NAJDETE TUDI NA TRAFIKA24.SI.