© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.04.2020 11:32:50

TAKOLE bo videti VSAKA TEKMA pred praznimi tribunami! Čeprav ne bo gledalcev, bo tam VELIKO LJUDI!

Profimedia

Najbrž se večin sprašuje, kako bo videti nogometna tekma, ko se bo spet začela najpomembnejša postranska stvar.

Odgovorni v angleški premier ligi so že naredili izračun, koliko ljudi bo lahko na vsaki prvenstveni tekmi, ki se bo igrala pred praznimi tribunami. Ti pravijo, da je zgolj za izvedbo tekme za zaprtimi vrati potrebnih vsaj 300 ljudi, največ pa naj bi jih bilo okoli 500.

V to je vštetih 40 nogometašev, 32 trenerjev in drugega klubskega osebja, 12 sodnikov, šest do osem zdravnikov in drugega medicinskega osebja, trije uradniki premier lige in 130 ali več predstavnikov medijev.

Potrebno pa bo še doreči, koliko bo še klubskih uradnikov, varnostnikov in ostalih ljudi, ki so nujno potrebni, da se dvoboj nemoteno odigra. V Nemčiji so izračunali, da bo na stadionu in v njegovi okolici lahko največ 322 ljudi, od tega jih bo 98 ob igrišču, 115 na tribunah in 109 pred stadionom.

Kar zadeva dvoboje angleške lige, je številka 300 ocenjena zgolj za tekme, ki jih ne bi v živo prenašala televizija. Če jih bo, bo potrebno prišteti še 23. Temu pa bo potrebno prišteti še 70 članov produkcijske ekipe.

Angleško prvenstvo naj bi se nadaljevalo 8. junija in bo trajalo do sredine julija.

PRISOTNI NA STADIONU
KLUBSKO OSEBJE (40 nogometašev, 32 trenerjev in zdravniškega osebja, plus klubsko osebje in uprava)
SODNIKI (6 sodnikov, trije sodniki v VAR sobi in trije za gol tehnologijo)
OSEBJE LIGE (koordinator tekme, delegat, vodja tekme)
OSTALO OSEBJE (6-8 zdravnikov in ostalega zdravniškega osebja, štirje v sobi za dopinški test, štirje hišniki, upravljavci ekranov in semaforja, plus dodatno osebje ob igrišču)
MEDIJI (77-100 predstavnikov televizijskih in radijskih postaj, 28 pišočih novinarjev, dva fotografa plus klubski medijski predstavniki)