© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.04.2020 08:06:12

ZATRESLO se je! Kakšna GROŽNJA nemški bundesligi! Če se zgodi TO, se bodo pojavili ONI in UNIČILI VSE!

Reuters

Izvršni direktor dortmundske Borussie Hans-Joachim Watzke je povedal, da nemškemu prvenstvu grozi nekaj, česar si nihče ne želi.

Eden od glavnih ljudi Borussie želi, da bi se bundesliga čim prej nadaljevala, četudi brez gledalcev. Pomembno je samo to, da se spet začne lov na prvenstvene točke. "Seveda vzdušje na tekmah ne bo pravo, ker se bo igralo pred praznimi tribunami, ampak nujno moramo nadaljevati sezono. Samo tako lahko rešimo nogomet, v nasprotnem primeru bo šla bundesliga v napačno smer. Ne bo je več v taki obliki," je prepričan Watzke, ki tako hoče, da pod streho čim prej spravijo še preostalih devet igralnih dni.

Če se ne sezona ne bo nadaljevala, bodo klubi ostali brez 300 milijonov evrov od teve pravic in nekaterim zaradi tega celo grozi stečaj. "Če se to zgodi, se bodo pojavili tako imenovani beli vitezi z denarjem, ki bodo zahtevali, da se ukine pravilo 50+1," je dejal. To pa je pravilo, ki preprečuje, da bi kdorkoli imel večinski delež v klubu. S tem so v Nemčiji preprečili, da bi se tajkuni 'igrali' s tamkajšnjimi klubi. "Zelo pazljivi moramo biti, sicer bo šlo vse navzdol."

Prvenstvo naj bi se nadaljevalo 9. maja, toda za zdaj še ni povsem gotovo, da se bo to tudi res zgodilo. O tem bo odločala politika, več bi moralo biti znanega 30. aprila, ko se bo Angela Merkel sestala z vrhom vseh zveznih pokrajin in takrat naj bi se govorilo tudi o nadaljevanju nogometne sezone. Navijači seveda upajo, da bo oblast dvignila palec gor in da se bo najpomembnejša postranska stvar vrnila v njihovo življenje pa čeprav zgolj prek teve ekrana.