© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
19.04.2020 16:02:19

NOVI VLAGATELJI v slovenskega prvoligaša po pritiskih SPREMENILI odločitev

Grega Wernig

Iz nastalih razmer vendarle brez pomoči države.

Še en klub iz premier lige se je odrekel prvotnemu načrtu, da bi nastalo krizo zaradi koronavirusa reševal s pomočjo države. Po Liverpoolu in Tottenhamu je po pritisku javnosti svojo odločitev spremenil še Bournemouth, lastnik katerega je Maxim Demin. Kot je znano, gre za ruskega milijonarja, ki smo ga v preteklem obdobju pogosto omenjali tudi pri nas, saj stoji za skupino vlagateljev, ki že nekaj časa ne skriva namena vstopiti v celjskega prvoligaša. In tudi v knežjem mestu tovrstnih pogovorov in dogovorov ne skrivajo. Pred izbruhom virusa naj bi do sklenitve posla manjkale le še nekatere formalnosti, toda vmes se je svet zaustavil, posledično je 'na čakanju' tudi podpis pogodbe o sodelovanju.

O tem, ali bi lahko pandemija naposled vendarle vplivala na to, da grofi ne bi dobili močnega ruskega pridiha, lahko le ugibamo, zato pa je dejstvo, da se je Maxim Demin odrekel 'furloughu'. To je izraz, ki v Angliji pomeni, da je klub svoje uslužbence poslal na plačani dopust in hkrati poslal zahtevek, da bi njihove plače v obdobju koronavirusa pokrila država.

"Prisluhnili smo našim navijačem in spremenili našo odločitev, da zaposlene pošljemo na dopust. Takšnega ukrepa sicer nismo sprejeli z lahkim srcem, je pa jasno, da je delovanje kluba v teh negotovih časih pod velikim pritiskom. Čeprav so bile naše namere poštene, sprejemamo kritike namenjene klubom premier lige, ki so se prijavili v ta program," so sporočili iz Bournemoutha.

Klub je odločitev o plačanem dopustu s pomočjo države sprejel 1. aprila in dva tedna pozneje torej odstopil od takšne rešitve, že pred tem pa so se nekateri posamezniki izkazali s potezami, ki so številne navdušili. Eddie Howe je tako postal prvi trener v premier ligi, ki je sam predlagal nižjo plačo med trajanjem pandemije, za nižje prihodke so se odločili tudi njegov pomočnik Jason Tindall, izvršni direktor Neill Blake in tehnični direktor Richard Hughes.