© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
17.03.2020 07:16:30

Besede, ki POVEDO VSE?!? Zaradi izbruha KORONAVIRUSA se v Italiji RESNO BOJIJO, da ...

Profimedia

V Italiji bodo očitno še dolgo brez nogometa.

Italijanski nogometni prvoligaši so se odločili, da je zadnji termin, po katerem bi lahko nadaljevali ligo, 9. maj. Pri tem računajo, da bi se prvenstvo končalo sredi julija. To pa pomeni, da bi morala Evropska nogometna zveza po torkovem sestanku preložiti EP 2020 na december ali prihodnje leto. Vzrok za zaplete je pandemija novega koronavirusa.

Preložitev letošnjega evropskega prvenstva 2020, ki bi moralo potekati od 12. junija do 12. julija v 12 evropskih mestih, že dlje časa zagovarjajo v vodstvu italijanske lige in tudi zveze.

Danes so prek videokonference o svoji predlogih, kako ravnati v prihodnje oziroma kako končati sezono, govorili tudi predstavniki 20 prvoligašev.

Prepoved tekmovanj v Italiji sicer traja do 3. aprila, a glede na vsakodnevno povečevanje števila žrtev in okuženih s koronavirusom vse kaže, da bodo prepoved podaljšali.


Kar nekaj italijanskih medijev je poročalo, da bo po novem za nadaljevanje lige ključen datum 9. maj, prvenstvo pa bi tako končali sredi julija.

Vse to pa se lahko še spremeni, ne nazadnje po torkovem sestanku Uefe in tudi novem sestanku klubov, ki bo v prihodnjih dneh.

V Italiji je sicer že več kot 25.000 okuženih z novim koronavirusom.