© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.02.2020 18:21:42

BARCA mrzlično išče napadalca, med kandidati tudi ta HRVAT!

Reuters

Barcelona namerava zaradi poškodb Luisa Suareza in Ousmaneja Dembeleja špansko nogometno zvezo zaprositi za dovoljenje, da izven prestopnega roka okrepi svoje vrste.

Po poškodbah Suareza in Dembeleja so Barceloni pred ključnim delom sezone ostali le trije napadalci: Lionel Messi, Antoine Griezmann in 17-letni Ansu Fati. In čeprav se je prestopni rok v Španiji končal pred tednom dni, pa tamkajšnja zveza v izrednih okoliščinah dovoljuje prestope tudi po izteku prestopnega roku. Ekipa lahko ob blagoslovu zveze pripelje zamenjavo za igralca, ki bo z igrišč zaradi poškodbe odsoten vsaj pet mesecev.

Posebna komisija bo morala oceniti, ali Dembelejeva poškodba izpolnjuje te kriterije. Ob tem je potrebno dodati, da lahko zamenjavo poiščejo samo med igralci, ki igrajo v španskih ligah. S tem je manevrski prostor Barcelone precej zmanjšan, dobro obveščeni Catalunya Radio denimo poroča, da so med kandidati Christian Stuani (drugoligaš Girona), Ángel Rodríguez (Getafe), Loren (Betis), Lucas Perez (Alavés) in Hrvat Ante Budimir (Mallorca).

Časa ni na pretek, na to pravilo se lahko sklicujejo največ 20 dni po poškodbi igralca, Dembele pa se je poškodoval 3. februarja.