© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
17.09.2019 13:15:42

So se usmilili Neymarja? Uefa sprejela odločitev, ki je še kako RAZVESELILA Brazilca!

Profimedia

Mednarodno športno razsodišče (Cas) v Lozani je danes brazilskemu nogometnemu zvezdniku Neymarju znižalo kazen Evropske nogometne zveze (Uefe) zaradi žaljivk na račun slovenskega sodnika Damirja Skomine s treh na dve tekmi suspenza v evropskih ligah, so danes sporočili iz Casa.

Sedemindvajsetletnik si je v dresu kluba PSG kazen prislužil marca, potem ko je slovenski sodnik v osmini finala proti Manchester Unitedu angleškemu klubu po ogledu posnetka dosodil odločilno enajstmetrovko v zadnji minuti tekme. Neymar je to potezo označil za sramoto, zaradi kritiziranja Skomine in njegovih pomočnikov pa ga je Uefa kaznovala s tremi tekmami prepovedi.

Neymarja tedaj ni bilo v postavi Parižanov, saj je bil poškodovan, svoj bes in žalost po šokantnem izpadu PSG - Manchester United je v Parizu zmagal s 3:1 in nadoknadil zaostanek s prve tekme - pa je izlil na Instagramu. Poleg nekaj kletvic je o odločitvi zapisal: "To je sramota. Štirje fantje, ki ne razumejo nogometa, so si po TV ogledali počasen posnetek."

Odločitev Casa pomeni, da se bo najdražji nogometaš v zgodovini lahko na tekme lige prvakov vrnil 22. oktobra proti Bruggeju, manjkal pa bo v sredo proti Real Madridu in 1. oktobra proti Galatasarayu.