© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.07.2019 08:41:52

Messijevo dejanje po tekmi s Čilom BURI DUHOVE, njegove besede pa TRESEJO SVET: Na žalost ...

Reuters

Tekma za tretje mest na južnoameriškem prvenstvu se je končala z zmago Argentine in izključitvijo velikega nogometnega zvezdnika Lionela Messija.

Lionel Messi je bil šele drugič v dolgoletni karieri predčasno izključen iz igre, rdeči karton pa je dobil po sporu z nogometašem Čila Garyjem Medelom. Številni so mnenja, da je bil še posebej Argentinec neupravičeno izključen, nihče se ne bi pritoževal, če bi oba dobila rumeni karton. A zvoniti po toči je prepozno, sodniška odločitev je obveljala, slavni Argentinec pa je bil tako jezen, da je po tekmi iz njega kar bruhalo.

Dolgo časa je ostal v slačilnici, medalje za tretje mesto na prvenstvu južnoameriških držav sploh ni prišel iskati, po koncu dogajanja pa novinarjem povedal marsikaj. "Jezen sem, ker mislim, da si tega rdečega kartona nisem zaslužil. Igrali smo zelo dobro, bili smo v prednosti, ampak tukaj je prisotne veliko korupcije. Sodniki ..." je govoril Messi in po kratkem premisleku nadaljeval: "Odhajamo z občutkom, da si nas niso želeli v finalu. Tekma proti Braziliji in današnja proti Čilu sta bili naši najboljši na prvenstvu. Mislim, da ni nobenega dvoma. Na žalost je vse pripravljeno, da bo Brazilija zmagala. Upam, da VAR in sodniki ne bodo vplivali na dvoboj. Peru se lahko kosa z Brazilijo, ima odlično ekipo, lahko tudi zmaga, ampak se mi zdi zelo težko."