© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.07.2019 16:50:07

Slaba novica za Mariborčane: Islandci pomagajo Valurju, ki je za nameček v vse boljši FORMI!

Reuters

Islandski nogometni koledar je nekoliko drugačen kot v večini evropskih nogometnih držav.

Njihova liga se začne aprila in traja do septembra. To seveda pomeni, da so Islandci že globoko zakorakali v novo sezono. In Valur, aktualni islandski državni prvak in prvi tekmec Maribora v kvalifikacijah za ligo prvakov, je v novo sezono krenil katastrofalno. Remi in trije porazi v prvih štirih krogih, nato zmaga ter še trije zaporedni porazi. To je bila statistika mariborskih tekmecev v prvih osmih tekmah nove sezone, po katerih so imeli na svojem kontu zgolj štiri točke. A zdaj Valur počasi prihaja v formo. Na naslednjih štirih tekmah je trikrat zmagal in enkrat izgubil. Zanimivo, klonil je le na gostovanju pri ekipi KR Reykjavik, ki je v tej sezoni trenutno na prvem mestu na lestvici, saj je zbrala že 26 točk. Valur je v tem trenutku na šestem mestu lestvice (islandska prva liga šteje 12 klubov) s 13 osvojenimi točkami.

Do tekme z Mariborom bodo aktualni islandski prvaki odigrali še en prvenstveni obračun, in sicer se bodo že jutri na domačem igrišču pomerili s trenutno osmouvrščeno ekipo lige Akureyri. Potem Valur čaka domači obračun z Mariborom, prihodnji konec tedna pa ne bodo imeli prvenstvene tekme.

Vijoličasti bodo denimo v prvem krogu nove sezone slovenskega državnega prvenstva doma pričakali Triglav, Valur pa bo počival in se v miru pripravljal na povraten dvoboj s Štajerci. Islandski prvaki so namreč tekmo, ki bi morala biti na sporedu prihodnji konec tedna, že odigrali, in sicer je šlo ravno za omenjeni dvoboj s KR Reykjavikom. Slednjega v kvalifikacijah za ligo Europa čaka dvoboj z norveškim Moldejem, zato je islandska nogometna zveza svojima evropskima predstavnikoma naredila uslugo in jima prvenstveno tekmo prestavila na bolj ustrezen termin.