© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
29.03.2019 15:36:20

Legendarni nogometaš končal kariero: Nove pogodbe ne bo sklenil, posvetil se bo ...

twitter

Legendarni avstralski nogometaš Tim Cahill je končal športno pot. Devetintridesetletnik je na 108 tekmah za avstralsko izbrano vrsto dosegel 50 golov in je prvi strelec v zgodovini socceroos, igral pa je tudi na štirih svetovnih prvenstvih.

Cahill je 14 let igral v Angliji za Millwall in Everton ter dosegel več kot 100 golov, nato pa se je preselil z ZDA, na Kitajsko in končal v Indiji. Tam je v super ligi nazadnje nosil dres ekipe Jamshedpur.

Rodil se je v Sydneyju materi iz Samoe, oče je irskega porekla, in je za Zahodno Samoo začel igrati v reprezentanci do 20 let. Šele leta 2004 je začel nastopati za Avstralijo in dve leti pozneje na svetovnem prvenstvu v Nemčiji postal prvi Avstralec, ki je zadel gol na SP. Nato se je med strelce vpisal tudi na SP 2010 in 2014, igral pa je tudi na lanskem prvenstvu v Rusiji.

Novembra lani se je na s čustvi nabiti tekmi poslovil od državnega dresa v Sydneyju na prijateljski tekmi z Libanonom. Sedaj je dejal, da nove poklicne pogodbe ne bo več sklenil in se bo posvetil treniranju.