© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.03.2019 22:09:07

Hrvaško pretresa HUD ŠKANDAL, nogometaš Dinama OBTOŽEN POSILSTVA! Z roko mi je šel v hlačke in mi VTAKNIL ...

Reuters

Zagrebška policija je prijela 23-letnega člana Dinama, ker ga sumi posilstva.

Kriminalisti so kazensko ovadili nigerijskega nogometaša Iyayija Atiemwena.
Zagrebška policijska uprava je pojasnila, da gre za kaznivo dejanje zoper spolno nedotakljivost.

Hrvaški mediji so medtem poročali, da je 20-letna Iva Bošnjak nogometaša obtožila spolnega napada po zmagi Dinama nad Benfico na prvi tekmi osmine finala lige Europa. Dekle je povedalo, da je zaradi fizičnega napada v stanovanju, v katerem je par živel, utrpelo telesne poškodbe.

Kot je povedala za hrvaško televizijo RTL, ji je nogometaš poskusil sleči obleko, jo dušil in tudi oklofutal. Povedala je, da je šlo za zastrašujočo izkušnjo, zaradi katere se je obrnila na policijo.

Atiemwen je po prvih medijskih objavah zanikal, da bi fizično napadel dekle in zatrdil, da nikoli ni bil nespoštljiv do žensk. Po poročanju hrvaških medijev pa 20-letnica ni prvo dekle, ki naj bi bilo žrtev nasilnega nogometaša. S podobno zgodbo se je oglasila 20-letnica iz Velike Gorice, ki je zaradi strahu želela ostati anonimna: "Najprej me je prijel za roke in me poskušal sleči. Upirala sem se, potem me je začel dušiti, z drugo roko pa slačiti. Prosila sem ga, naj neha, a ni. Začel me je klofutati, jaz pa sem kričala," je povedala za hrvaške medije in dodala, da sta bila z nogometašem en mesec v zvezi, čeprav je bil on v tistem trenutku tudi z Bošnjakovo. Nato pa je zgodbo nadaljevala: "Z roko mi je šel v hlačke in mi vtaknil prste. Počutila sem se ubogo in ponižano. Nisem mogla verjeti, da se to lahko zgodi." Poleg tega je dodala, da so bile v tistem času v stanovanju še tri osebe, ki pa ji niso pomagale.

Nigerijec je v Dinamo prestopil v začetku leta iz hrvaškega prvoligaša Gorice, za katerega je odigral 30 tekem in zabil 12 golov. Na Hrvaško je pred dobrim prišel iz Turčije.