© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.03.2019 10:25:45

BES NAVIJAČEV JUVENTUSA! S tem zmazkom od dresa ste se podelali na klubsko zgodovino (FOTO)

Profimedia

Povsem jasno in razumljivo je, da nogometni klubi na vsake toliko (če se le da, kar vsako sezono) spremenijo podobo svojih dresov.

Vzrok za zamenjavo je kakopak predvsem komercialne narave. Če design dresov stalno menjaš, lahko pač računaš na večji zaslužek, saj večina navijačev želi doma imeti celotno kolekcijo dresov svojega kluba.

Tega se klubi in predvsem tudi njihovi opremljevalci, ki pograbijo večino (približno 80 odstotkov) zaslužka od prodaje dresov, dobro zavedajo. Če je nova podoba večini navijačev všečna, je odziv javnosti na spremembo pozitiven in dresi gredo za med. Ampak ni vedno tako.

Med navijači Juventusa se, denimo, večina zgraža nad videzom dresov, ki jih bodo Cristiano Ronaldo in njegovi soigralci nosili v naslednji sezoni. Nov dres stare dame je razdeljen po vertikali - ena polovica je bela, druga pa črna, vmes pa je črta v roza barvi.

Črne in bele proge, ki so postali zaščitni znak kluba iz Torina, očitno odhaja v zgodovino, s čimer se navijači ne morejo sprijazniti. Klubu in opremljevalcu zamerijo, da so kar tako zavrgli tradicijo, ki je živela polnih 116 let (od leta 1903).