© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.03.2019 11:09:26

LEPOTICA brani DAMIRJA SKOMINO in UDRIHA po ...

Najboljši slovenski sodnik ostaja vroča tema nogometnih pogovorov.

Tekma med PSG-jem in Manchester Unitedom še vedno dviga prah. In ga bo gotovo še kar nekaj časa ozirima za to skrbi odločitev Damirja Skomine, ki je v sodniškem podaljšku s pomočjo VAR-a ocenil, da je Presnel Kimpembe, igral z roko ter dosodil najstrožjo kazen, iz katere je Marcus Rashford zadel za končnih 1:3 in napredovanje rdečih vragov.

Parižani se še dolgo ne bodo pomirili, takšne in drugačne obtožbe na račun Koprčana kar dežujejo, najdlje je šel Neymar, ki zaradi poškodbe sicer ni igral. Enajstmetrovko je označil za sramotno, hkrati je popljuval ‘štiri tipe, ki nimajo pojma o nogometu’ ter jim sporočil, naj se 'j***jo'. Utegne se zgoditi, da ga bo Uefa zaradi takšnega napada kaznovala, v bran Damirja Skomine in njegovih pomočnikov pa je medtem stopila atraktivna brazilska sodnica Fernanda Colombo. In hkrati ‘udarila’ po svojem rojaku.

damir skomina
Reuters

"Prva zadeva: odločitev sploh ni sramotna, sodnik se je odzval pravilno, ko je pokazal na belo točko. Morda je sramota imeti prednost in jo potem zapraviti na svojem igrišču. Zgolj v razmislek," je zapisala ena od najlepših sodnic na svetu.

A to še ni bilo vse. "Neymar je govoril o četverici, ki nima pojma. Kdo pri zdravi pameti bi določil štiri amaterje, ki ne vedo niti, kaj je žoga, da sodijo eno od največjih tekem na svetu? Nima smisla. Če so bili tam, so bili zaradi tega, ker so si to zaslužili. Da bi postal sodnik, se moraš učiti, opravljati preizkuse in pridobivati izkušnje."

Tudi to še ni bilo vse. "Neymar pravi, da počasnih posnetkov sploh ne pogledajo. Seveda jih, in sicer z namenom ugotovitve trenutka stika. Oziroma ali je žoga igralca PSG-ja zadela v roko, ali ga ni. In da, igra z roko je obstajala,« je na svojem instagramu razpredala Fernanda Colombo ter zaključila: "Neymar se prav tako sprašuje, kako lahko nekdo igra z roko, če je s hrbtom obrnjen proti žogi. Zakaj se je obrnil? Ali zaradi sramu ali je vedel, da ga bo žoga zadela in jo je hotel blokirati? Ker je poznal let žoge in obrnil hrbet, je pač tvegal, da ga bo žoga zadela v katerikoli del telesa. Vključno z roko."

Fernanda Colombo Uliana