© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.03.2019 13:35:29

Vroči Solskjaer razkril, kaj je po senzacionalni zmagi storil VELIKI ŠEF: To se ŠE NI ZGODILO!

Reuters

Nad začasnim trenerjem Manchester Uniteda je navdušen tudi nekdanji veliki šef.

United, ki se je prvič po letu 2014 prebil v četrtfinale najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini, je imel pred povratnim dvobojem na papirju zelo malo možnosti za uspeh, kar dokazuje tudi zgodovina. PSG ima po novem v lasti neslaven rekord, je prvo moštvo v 107-letni zgodovini lige prvakov in pokala državnih prvakov, ki je uspelo zapraviti gostujočo zmago z 2:0, zato ni presenetljivo, da sta angleška časnika Daily Telegraph in The Daily Mail tekmo opisala kot "Čudež v Parizu".

Manchester United je do uspeha v osmini finala prišel 20 let po najbolj nepozabnem uspehu, ko so rdeči vragi osvojili tako angleško premier league, pokal FA in ligo prvakov. Takrat je za rdeče vrage igral tudi njihov zdajšnji, a še vedno začasni trener, Norvežan Ole Gunnar Solskjaer, ki je v finalu lige prvakov v izdihljajih tekme zadel odločilni gol za zmago z 2:1 nad nemškim Bayernom iz Munchna.

Odkar je Solskjaer konec decembra prevzel vajeti ima United zelo dobro statistiko, v vseh tekmovanjih so rdeči vragi na 17 tekmah zabeležili 14 zmag. Na usta navijačev je Norvežan zopet pričaral nasmeh, včeraj mu je podvig uspel z mlado zasedbo in brez desetih pomembnih igralcev, ob tem je Paul Pogba moral počivati zaradi rdečega kartona, devet nogometašev pa zaradi poškodbe.

"Moji varovanci so bili odlični. Bili so osredotočeni, poslušali so vsa navodila na treningu in na igrišču so vedeli, da se moramo dobro braniti. Bilo je veliko kakovosti. Lahko gremo do konca. Seveda smo samozavestni, a moramo počakati na žreb in iti od tam naprej," je po tekmi dejal Solskjaer, ki ga najverjetneje ne loči več veliko od tega, da tudi uradno postane glavni trener. Nad njim je navdušen tudi legendarni Alex Ferguson, nekdanji trener Uniteda, ki zdaj opravlja funkcijo nekakšnega svetovalca vodstva kluba, pa je po tej zmagi prvič vstopil v slačilnico, od kar ji poveljuje Solskjaer. O podrobnostih takšnega visokega obiska Norvežan ni želel govoriti ...