© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.02.2019 11:03:40

TAKO TO POČNEJO V ITALIJI: Ostra kazen za sodnika, ki je grobo oškodoval Inter Samirja Handanovića!

Reuters

Italijanska nogometna zveza ni pokazala milosti do sodnika, ki je na tekmi med Fiorentino in Interjem storil veliko napako.

Medtem ko v Sloveniji sodniške napake uidejo bolj ali manj nekaznovane oziroma se vse skupaj hitro pomete pod preprogo, pa je v Italiji v zadnjem času drugače. Nekaj, kar je na svoji koži lahko občutil tudi Rosario Abisso, mož, ki je delil pravico na razburljivi nedeljski tekmi med Fiorentino in Interjem.

Vse je kazalo, da bodo tri točke romale v Milano, potem pa je globoko v sodnikovem podaljšku prišlo do sporne situacije v gostujočem kazenskem prostoru. In Abisso je po dolgotrajnem gledanju videoposnetka pokazal na belo točko, s katere je Jordan Veretout pa je v 111. minuti (izenačil) na 3:3. Na seveda veliko ogorčenje Interja, ki so prepričani - in v tem prepričanju nikakor niso sami -, da je D'Ambrosija žoga zadela v prsi in ne v roko.

Kot vse kaže je podobnega mnenja tudi italijanska nogometna zveza, ki je sodnika kaznovala s tremi tekmami prepovedi sojenja, do nadaljnjega pa ne bo sodil niti Interjevih tekem.