© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.02.2019 01:06:14

Legendarni Gabriel BATISTUTA pri 50-tih POJASNIL, zakaj ni sprejel ponudbe Reala in je raje ostal v FIORENTINI

Profimedia

Gabriel Batistuta je ta mesec praznoval abrahama. Od leta 2005 dalje je v nogometnem pokoju.

Argentinčeve igre in predvsem zadetki (na 269 tekmah za moštvo iz Firenc je 168-krat meril v polno) so v devetdesetih letih plenili pozornost slehernega nogometnega navdušenca. Pred prihodom v Evropo je igral tudi za oba argentinska velikana (River Plate in Boco Juniors), po Fiorentini pa je še nosil dres Rome in Interja. Kariero je končal v Katarju.

Še danes ga sprašujejo, zakaj ni sprejel eno od donosnih ponudb, ki so prihajale na njegov naslov. Želeli so ga največji, kot so Manchaster United, Real Madrid in Milan.

"Nikoli v življenju nisem želel postati nogometni zvezdnik. Enostavno v tem nisem užival. Ko si zvezda, potem si stalno v središču pozornosti, s tem pa moraš na sebe prevzeti dodatno breme odgovornosti," je razlagal priljubljeni 'Batigol'.

"Res je, da so prihajali po mene. Real, United, Milan ... Ampak jaz sem imel rajši mir v Firencah. Če bi odšel v Madrid, bi tam dosegel 200 zadetkov in v tem ne bi užival. To bi bilo strašno dolgočasno," je še dodal.

Čeprav je v svojem času veljal za enega najboljših napadalcev na svetu, Batistuta ni osvojil veliko lovorik. V dresu Rome je leta 2001 osvojil italijansko prvenstvo.

"Res je, nimam veliko lovorik. Nikoli nisem osvojil lige prvakov. Vendar vseeno sebe vidim kot zmagovalca. Zakaj? Ker sem pomagal Fiorentini, da se je borila z velikimi. To je velika stvar."