© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.01.2019 14:36:20

ŠOKANTNO nadaljevanje zgodbe o nesrečnemu Sali - tožba, delež od prodaje, skratka DENAR

Profimedia

Teden dni mineva od izginotja argentinskega nogometaša Emiliana Sale in danes bržčas ni veliko takšnih, ki še vedno upajo na srečen razplet te drame.

Na nogometnih stadionih po vsem svetu se nogometaši in ljubitelji nogometa že več dni množično poslavljajo od nesrečnega nogometaša, številni izrekajo besede podpore njegovim najbližjim, nogometni svet še ni in še nekaj časa ne bo prebolel še ene boleče izgube.

Vendar, več ko je preteklo vode po tragediji, bolj na plano prihajajo druge stvari. Jasno, denar, ki je vedno in tudi v takšnih občutljivih trenutkih še vedno sveta vladar. Prestop Sale iz Nantesa v Cardiff je bil vreden rekordnih 17 milijonov evrov.

Valižani so dolžni Francozom izplačati denar, tu ni nobenega dvoma. Sala je bil v času tragedije že registriran pri FA zvezi. Vendar kot poroča angleški Daily Telegraph, je Cardiff zaustavil plačilo prvega obroka. Ob tem v vodstvu tega kluba razmišljajo, da bi podali tožbo zaradi malomarnosti. Proti komu, ni znano.

Francoski mediji so razkrili še nekaj drugega, češ da se je v 'vojno' za denar vključil tudi Bordeaux - klub, iz katerega je Sala poleti 2015 prestopil k Nantesu. Bordeaux zahteva delež od prodaje svojega nekdanjega igralca, takšno klavzulo so namreč vključili v pogodbo, ko je Argentinec prestopil h kanarčkom.