© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.01.2019 13:08:11

PRETRESLJIVA RESNICA o pilotu, ki je skupaj z argentinskim nogometašem izginil nad Rokavskim prelivom

Uradno je preiskava izginulega letala, v katerem se je iz Nantesa v Cardiff, kjer naj bi nadaljeval svojo športno pot, peljal argentinski napadalec Emiliano Sala, končana. Vseeno seveda angleški mediji še naprej kopljejo po tem skrivnostnem primeru.

Marsikaj je že znano, tudi številne različice oziroma scenariji nesreče, manj pa je znanega o pilotu. Kdo je torej sedel za krmilom majhnega letala, ki po sporočilih obeh, preden sta se odpravila na - kot kaže - usodni let, zaradi slabega stanja ni vzbujal dobrega občutka.

Pilotu je ime David Ibbotson, je 59-letni oče štirih otrok. In ni poklicni pilot, za komercialne polete sploh ni imel licence. Letenje je bil njegov hobi, v glavnem je prevažal padalce. Sicer pa se je kot inženir ukvarjal z vodovodnimi in plinskimi instalacijami, to potrjuje tudi njegovo podjetje za popravilo kotlov. Zanimivo, denar je služil tudi kot didžej.

Ibbotson 1


Eden od njegovih prijateljev je dejal: "Vedno sem bil mnenja, da je boljši vodovodar kot pa pilot. Pravzaprav ga nikoli niti nismo imeli za pilota, on je le dvignil v zrak padalce in se vrnil na tla. Sicer smo vedeli, da je za dodatni zaslužek občasno sprejel tudi kakšen polet, nikoli pa kaj takšnega, kot je bil ta polet iz Francije."

Da je šel tako daleč in sprejel nekaj, česar več kot očitno ni bil vajen, je kriv - denar. Angleški novinarji so odkrili, da je imel denarni dolg v višini dobrih 20 tisoč evrov.