© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
27.10.2018 13:51:30

Nekdanji angleški selektor znova v Azijo

Profimedia

Nekdanji selektor angleškereprezentance Sven-Göran Eriksson se je po neuspešni avanturi pri kitajskem drugoligašu Shenzhenu odločil za nov azijski izziv. Sedemdesetletni Šved je prevzel vodenje izbrane vrste Filipinov, poročajo angleški mediji.

Eriksson je bil od junija lani brez kluba, omenjalo se ga je tudi za selektorja izbrane vrste Iraka, ki pa je iraško nogometno zvezo zavrnil. Iraški selektor pa je postal nekdanji slovenski selektor Srečko Katanec. Prav tako je bil švedski strokovnjak julija v pogovorih za prevzem selektorskega mesta v Kamerunu.

Eriksson, ki je Angleže vodil v letih od 2001 do 2006, je podpisal polletno pogodbo z možnostjo podaljšanja. Njegova prva pomembna naloga pa bo pripraviti Filipince na njihov premierni nastop na azijskem nogometnem prvenstvu, ki bo januarja in februarja. Na položaju je zamenjal Angleža, nekdanjega kapetana angleške izbrane vrste Terryja Butcherja, ki je odstopil avgusta po le dveh mesecih na položaju.

Butcher je Filipine nasledil od Američana Thomasa Dooleyja, ki se je z reprezentanco uvrstil na azijsko prvenstvo in jo popeljal do najvišjega položaja na lestvici Fifa v vsej njeni zgodovini - 111. mesta.