© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.10.2018 10:06:42

TOLE ODMEVAAA! Maradona odvrnil Messija od Argentine, selektorju pa rekel IDIOT in ga povabil na roštilj

Profimedia

Legendarni Diego Maradona je v intervjuju za argentinski Clarin močno razburkal domačo in tudi celotno svetovno javnost.

Danes 57-letni trener, ki po novem deluje v mehiški ligi, je največ prahu dvignil s svojimi stališči o reprezentanci in Lionelu Messiju. Argentinska izbrana vrsta se na letošnjem svetovnem prvenstvu ni izkazala, s povprečno igro se je komaj uvrstila v drugi del tekmovanja, v osmini finala pa izpadla v dvoboju s Francozi. Marsikaj ni bilo v redu, počilo je v slačilnici gavčev, ni bilo pravega odnosa med igralci in selektorjem Jorgejem Sampaolijem.

Vse oči so bile uprte v Messija, seveda tudi kritike po prvenstvu. Član Barcelone je po koncu zapustil reprezentanco in se glede tega ni oglašal. Maradona pravi, da bi moral: "Moral bi vsem nam zabrusiti, da odje**mo. Pa saj ni on kriv, ker nismo svetovni prvaki. Res je, da smo prav od njega največ pričakovali, vendar tudi konj, na katerega stavimo, ne zmaga vedno. Včasih dirko konča na osmem mestu. Vettel ima najboljši bolid, pa vseeno zaostane za Hamiltonom. V tem trenutku žal naša reprezentanca ne pomeni nič, ne meni osebno ne Argentincem. Izgubili smo strast."

messi maradona
Profimedia


Nogometaš, ki je argentinsko reprezentanco leta 1986 popeljal do naslova svetovnih prvakov, prav v Mehiki, kjer danes deluje, ima za Messija poseben nasvet: "Svetujem mu, da se ne vrača v reprezentanco, svetujem mu, da se reprezentančno upokoji. Tudi ko izgubi reprezentanca U-15, je kriv Messi. Vedno je za vse kriv on. Naj se ne vrača, pa bomo potem videli, ali bo ekipa to prenesla, če so pravi in odrasli moški."

Tu se Maradona še ni zaustavil. Obrnil se je tudi k trenutnemu začasnemu selektorju Lionelu Scaloniju, ki je dres s številko deset na hrbtu dal na stran, češ da bo počakal, ali se bo Messi vendarle vrnil v reprezentanco. "Scaloni je idiot! Če bi jaz dal desetico Messiju, bi jo moral on predati svojemu nasledniku, ki jo bo nosil v prihodnje. To je smešno in me zelo jezi," je še dejal 'mali zeleni', ki pravi, da Scaloni ni pravi človek za vročo argentinsko klop.

"On je dober fant, vendar ne more zdržati tega pritiska. Kako lahko reprezentanco potisnemu njemu v roke, medtem ko imamo tako veliko ljudi, ki so že šli skozi njo? Pravi, da je pripravljen. Ampak, brez zamere, nikoli ga nisem videl, da bi zabijal gole za Argentino. Kot človeka bi te lahko povabil na roštilj, kot selektorja reprezentance pa ... nikoli!"