© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
02.10.2018 10:02:42

Zoran, KAJ TI JE?! Trener Olimpije pojasnil, zakaj je proti Krškemu MENJAL SAMO ENKRAT

alesfevzer.com

Zoran Barišić odgovoril na vprašanje, ki buri duhove med navijači Olimpije.

Za Olimpijo je niz kar štirih zaporednih domačih tekem v vsega desetih dneh. Zmaji so napredovali v pokalu in potem premagali Aluminij, toda nato so na obračunih z Gorico in zadnjeuvrščenim Krškim osvojili vsega dve točki. To je poskrbelo za precejšnjo mero nezadovoljstva med navijači, toda trener Olimpije Zoran Barišić je bil ne glede na vse - zadovoljen!

"Kaj naj rečem ..." je sprva globoko zavzdihnil Zoran Barišić in presenetljivo poudaril: "Dobro smo igrali!" Marsikdo se ne bi strinjal z njim, zato je nekdanji trener dunajskega Rapida pojasnil: "Imeli smo nadzor, imeli smo tudi veliko priložnosti. Prav tako smo v obrambi rešili manj kot na prejšnjih tekmah. Kar je kot edino manjkalo, je bil drugi gol. No, in še kakšen več. Da, bili smo neučinkoviti, zato smo bili tudi kaznovani. Jasno je, da smo žalostni, a sem optimist, ker je bilo tokrat veliko dobrih stvari. Res mislim, da smo odigrali dobro tekmo. Zdaj bomo šli naprej po začrtani poti, še naprej bomo sledili svoji filozofiji."

VEDNO GA LAHKO ZABIJEJO
Navijači kluba iz Ljubljane bodo kakopak upali, da bo ta Barišićeva filozofija kaj hitro obrodila sadove, predvsem pa si številni želijo, da bi bil novi trener Olimpije ob robu igrišča aktivnejši. S tem ne ciljajo na njegovo vedenje na klopi, jim gre pa precej v nos dejstvo, da je kljub določenim težavam oziroma nerazigranim posameznikom na zadnjih dveh tekmah izkoristil le polovico od šestih menjav. Proti Krškemu je posegel le po eni, čeprav je bila kopica takšnih, ki so bili več kot očitno povsem razglašeni.

"Zakaj samo ena menjava? Zato, ker sem mislil, da več ni potrebnih. Mislil sem, da so naši 'ofenzivci' Vombergar, Kronaveter in Lupeta v stanju zabiti še kakšen gol. Vedno ga lahko zabijejo. Na koncu se je to tudi skoraj potrdilo. Krona je bil malo utrujen, pa je vseeno odigral dvojno podajo in imel stoodstotno priložnost. Imel sem pač takšen občutek. Čeprav vem, da so tudi tisti, ki niso prišli v igro, dovolj kvalitetni, da bi tekmo obrnili v našo korist," je z zanimivo mislijo postregel 48-letni strokovnjak.