© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.08.2018 13:16:30

Zvezdnik Liverpoola ZAVRNIL rdeče vrage, RAZLOG pa VRHUNSKI!

.
.
Reuters

Medtem ko Manchester United trenutno preživlja zelo hude čase, je pri Liverpoolu ravno nasprotno.

Redsi so igrali finale lige prvakov, Jürgen Klopp pa ima na voljo izjemno ekipo, ki ji vsi po vrsti napovedujejo boj za naslov angleškega prvaka, ki ga je moštvo z Anfielda nazadnje osvojilo daljnega leta 1990.

Eden ključnih igralcev Redsev je zagotovo Sadio Mane. Senegalski napadalec je v Liverpool prišel pred dvema letoma iz Southamptona, Redse pa je stal dobrih 40 miloijonv evrov. Še prej je igral za Metz in Salzburg, vendar pa so veliki klubi nanj pozorni postali v času, ko je bil pri Southamptonu.

Takrat je na njegov naslov prišla tudi mamljiva ponudba Manchester Uniteda. Le malo igralcev bi se lahko uprlo klicu rdečih vragov, a Mane je gladko zavrnil možnost odhoda na Old Trafford. In to je zdaj tudi jasno povedal: "Želelo me je nekaj moštev, recimo Manchester United, a me je preprosto želel napačen klub," je rekel Mane. "Seveda sem se pogovoril z Louisom van Gaalom, celo ponudbo so poslali na klub. Toda United ni bil pravi klub. Te stvari moraš čutiti, pravi trenutek, pravi trener, pravi klub."

Mane je odlično začel svojo tretjo sezono pri Redsih, na prvih treh prvenstvenih tekmah je zabil prav toliko golov. Stvari pa so zanj letos še toliko boljše, ker se mu je na Anfieldu pridružil najboljši prijatelj Naby Keita, s katerim sta se zbližala že leta 2014 pri Salzburgu.

"Z njim sem govoril prav vsak konec tedna, spoznala sva se, ko sva igrala za Salzburg. Po dveh letih sem zapustil klub in prišel v premier ligo, on pa je odšel v Nemčijo. Ostala sva v stikih, se veliko pogovarjala in ko mi je prvič omenil Liverpool, sem mu rekel "dobrodošel, to je družina, ne klub, užival boš v Liverpoolu". Zdaj mi ves čas pravi, da ne more verjeti, kako izjemen je Liverpool," je še dodal Mane.