© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
30.05.2018 19:07:05

Uefa podpisala sporazum tudi s Svetom Evrope

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin in generalni sekretar Sveta Evrope Thorbjoern Jagland sta podpisala memorandum o soglasju, s katerim si obe strani želita okrepiti sodelovanje.

Ta memorandum temelji na štirih glavnih področjih sodelovanja. To so med drugim človekove pravice, integriteta in upravljanje v športu, varnost na nogometnih tekmah, sodelovanje pri organizaciji velikih nogometnih dogodkov in institucionalno sodelovanje z rednim dialogom, skupnimi iniciativami in projekti ...

"Zadovoljni smo, da smo uradno in strateško vstopili v partnerstvom s Svetom Evrope. Veselim se okrepljenega dialoga in posledično dviga sodelovanja na naslednji raven. Skupaj lahko promoviramo pozitivne vrednote nogometa in evropski model športa nasploh," je dejal Čeferin.

"Šport ogromno prinaša družbi in moramo izkoristiti njegov pozitivni potencial. Naše partnerstvo bo pomagalo promociji človekovih pravic in dobrega upravljanja v športu na temelji evropskih vrednot, kot sta raznolikost in solidarnost," pa je povedal Jagland.

Že februarja je Uefa podpisala sporazum tudi z Evropsko komisijo.