© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.05.2018 15:42:31

KAKŠNO NAKLJUČJE! Tako se je usoda poigrala s trenerjem kluba, v katerem je nekdaj blestel Robert Koren

Reuters

V angleški Premier ligi je že nekaj časa odločen boj za naslov prvaka, ki je prepričljivo pripadel Manchestru Cityju. Bolj se je zapletalo pri dnu, v boju za obstanek.

V teh dneh so na sporedu zaostale tekme, konec tedna pa bo odigran še zadnji krog v angleški Premier ligi. A že zdaj je jasno, da se v nižji rang tekmovanja selita Stoke in West Bromwich Albion. Slednji po dolgih osmih letih zapušča elitno konkurenco.

West Brom, pri katerem je med letoma 2007 in 2010 uspešno igral tudi nekdanji slovenski reprezentant Robert Koren, je na zadnji tekmi sicer premagal Tottenham, vendar mu na roko ni šla zmaga Southamptona v gosteh pri Swanseaju. S tem so se svetniki znašli pred vrati rešitve oziroma obstanka v ligi, saj se jim v najslabšem primeru lahko zgodi, da jih prav Valižani (Swansea) ujamejo po točkah, vendar bi morali ti tudi nadoknaditi devet zadetkov slabšo gol razliko (Southampton -18, Swansea -27), ki odloča v takšnem primeru.

Swansea se lahko reši, če ujame Huddersfield, s tem da ima slednji še dve priložnosti za osvojitev rešilne točke (danes v gosteh pri Chelseaju ali v nedeljo doma z Arsenalom). V nasprotnem se lahko moštvi izenačita po točkah, kar bi v ligi obdržalo Swansea, ki ima že danes za dva zadetka boljšo gol razliko.

Darren Moore
Profimedia


Najbolj zanimiv pri vsem skupaj pa je primer trenerja West Bromwich Albiona Darrena Moora, ki je svoje varovance v zadnjih petih krogih popeljal do treh zmag in dveh remijev, s tem pa so ga izbrali za trenerja meseca. Priznanje je prejel včeraj ob 17.30, štiri ure pozneje pa je ob zmagi Southamptona v Swanseaju izvedel, da je - vsem tem osvojenim točkam navkljub - s svojo ekipo izpadel iz lige. Takšno naključje se je zgodilo prvič v Premier ligi, so hitro ugotovili Angleži.