© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.05.2018 20:07:52

Kakšna SRČNA GESTA! Navijači Rome so ZADNJIČ 'ZAPELI' Alfieju, umrlemu malčku iz Liverpoola, katerega boj je ganil ves svet! (video, foto)

Reuters

Vsa čast navijačem Rome, ki so se v sredo na tekmi proti Liverpoolu spomnili na malčka, ki je ganil ves svet.

Navijači Rome so se v Rimu na tekmi proti Liverpoolu poslovili od dveletnega dečka Alfieja Evansa. 

Privrženci italijanskega kluba so Angleže presenetili s transparentom, na katerem je pisalo: "Adijo, mali Alfie, počivaj med angeli", nekajkrat so začeli tudi s skandiranjem malčkovega imena.

Alfie Evans, ki se je rodil v Liverpoolu, se je dotaknil mnogih, njegov boj in bolečine pa so ganile ves svet.

Pri šestih mesecih je angleški deček zbolel za redko degenerativno boleznijo, katerega diagnoza pa uradno nikoli ni bila potrjena. Alfiejeva starša Tom in Kate James sta bila pravno bitko, da bi ga iz Anglije preselila v Italijo, kjer bi ga zdravili, toda sodišče ju je zavrnilo, saj je zdravnik podal mnenje, da bi bilo to za Alfieja, ki ni imel možnosti, da bi bolezen premagal, to prehudo.

Nazadnje so ga izklopili iz aparatov, mali borec je še nekaj časa sam dihal in s tem presenetil zdravnike. Starša sta s svojim sinom zadnje trenutke preživela ob njemu v postelji, ko je nehal dihati, ga je njegov oče 10 minuti poskušal oživeti, nato pa se je s soprogo samo ulegel zraven njega ...