© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.05.2018 14:25:14

Italijanski mediji 'LINČALI' slovenskega sodnika: Damirju Skomini očitajo ŠTEVILNE NAPAKE, novinarske ocene pa naravnost GROZLJIVE

Reuters

Damir Skomina tarča ostrih obtožb v italijanskih medijih.

Da slovenski sodnik Damir Skomina in njegovi kolegi v sredo zvečer niso imeli ravno najboljšega dneva, ni nobenega dvoma. Primorec si je na tekmi med Romo in Liverpoolom v polfinalu lige prvakov privoščil preprosto preveč napak, razjezil pa je predvsem Italijane. Tamkajšnji mediji so ga brez ovinkarjenja obtožili kot enega glavnih krivcev za izpad Rimljanov, novinarji so ga zaradi številnih napak dejansko 'linčali'.

Še najboljšo oceno je Skomini tako namenil Il Giornale, pa še ta ga je ocenil le s 4,5. La Gazzetta dello Sport, Corriere dello Sport, Tuttosport, Il Messaggero in La Repubblica so se odločili za oceno 4, še najbolj brez milosti pa je bil Corriere della Sera. Ta je Skomini namenil resnično zelo zelo skromno oceno 3! Glas italijanskih medijev je bil torej več kot enoten: Skomina je sodil resnično zelo slabo.

Očitajo mu sicer predvsem štiri ključne napake: pri drugem golu Liverpoola je spregledal očiten prekršek nad Edinom Džekom, potem je dosodil prepovedan položaj namesto enajstmetrovko za Romo po padcu Džeka, hkrati je spregledal roko v kazenskem prostoru Angležev, tudi kazenski strel za Rimljane je bil neupravičeno dosojen. Potem so našteli še nekaj manjših napak, kot recimo rdeči karton za enega od gostujočih napadalcev, in složno ocenili, da si Koprčan zasluži katastrofalno nizke ocene.