© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.04.2018 22:37:43

SENZACIJA V RIMU! Roma iz lige prvakov vrgla BARCELONO! Zgodilo se je TAKOLE! (VIDEO)

Reuters

V nogometni ligi prvakov sta znana prva polfinalista. To sta postala Roma in Liverpool. Prva je doma s 3:0 premagala Barcelono, prvo tekmo je izgubila z 1:4. Liverpool, ki je doma slavil s 3:0, pa je tokrat v gosteh ugnal Manchester City z 2:1.

Lionel Messi in druščina so na domačem igrišču Romo premagali s 4:1, toda sinovi volkulje so visok zaostanek na povratni tekmi uspeli nadoknaditi in se po zmagi s 3:0 uvrstili v polfinale lige prvakov. Za Italijane so zadeli Edin Džeko, Daniele De Rossi in Kostas Manolas.

V polfinalu je tudi Liverpool, ki je v Manchestru po slabih dveh minutah resda že zaostajal z 1:0, a sta goste v drugem polčasu vseh skrbi odrešila Mohammed Salah in Roberto Firmino. Liverpool je tako po domači zmagi s 3:0 med štiri najboljše potoval s skupnih 5:1.

Slaba Barca, sijajna Roma

Barcelona je v prvem polčasu pokazala bore malo glede na njene standarde. Roma je bila boljši tekmec in tudi dobila polčas, potem ko je v šesti minuti Daniele de Rossi podal v kazenski prostor, kjer je spretno zadel Edin Džeko. Pred tem so bili Katalonci v četrti minuti dvakrat nevarni, a novi lepi priložnosti so v prvem polčasu zapravili domači, in sicer Patrik Schick, ko je v 29. minuti z glavo meril mimo gola, in Džeko, ki je v 37. minuti prav tako streljal z glavo, Marc-Andre ter Stegen pa je žogo odbil čez prečko.

V 58. minuti je Roma prednost podvojila, potem ko je de Rossi zanesljivo unovčil enajstmetrovko, ki jo je zakrivil Gerard Pique. Deset minut pozneje je de Rossi s premalo natančnim strelom z glavo zapravil novo Romino priložnost, v 74. minuti pa je kljub bržčas najslabši predstavi v sezoni znova nase opozorila Barcelona, a je Messijev strel z roba kazenskega prostora Alisson Becker ustavil.

Na drugi strani se je v 79. minuti izkazal ter Stegen po strelu Stephana El Shaarawyja iz bližine. Štiri minute zatem pa je na rimskem stadionu završalo, saj je po kotu Konstantinos Manolas z glavo zadel za tako želenih 3:0. Ob koncu so imeli Katalonci prek Ousmaneja Dembeleja priložnost za rešilni zadetek, a je žoga s strelom od daleč z desne strani končala malce nad prečko rimskega gola.

City boljši v prvem, Liverpool v drugem delu

Tudi na drugi tekmi je v prvem polčasu prevladovala ena ekipa. To je bila domača zasedba Manchester Cityja, ki je tudi hitro povedla, ko je že v drugi minuti po podaji Raheema Sterlinga zadel Gabriel Jesus. Tudi v nadaljevanju so izbranci Pepa Guardiole (tega so sodniki pozneje poslali na tribuno zaradi protestov) prevladovali, bili nevarnejši, znova pa resno zagrozili v 41. minuti, ko je Bernardo Silva malce z desne strani zadel nasprotno vratnico.

Malce zatem je Leroy Sane dosegel drugi zadetek za City, a so ga sodniki zaradi domnevnega prepovednega položaja (neupravičeno) razveljavili. Liverpool je edino priložnost zapravil ob koncu polčasa, ko je iz težkega položaja zgrešil Alex Oxlade-Chamberlain.

Zato pa je v 56. minuti Liverpool izid izenačil. Strelec gola je bil kdo drug kot Mohamed Salah, ki je malce z leve poslal odbito žogo v mrežo. Ob visokem skupnem vodstvu Liverpoola je sledilo mirnejše nadaljevanje, v 77. minuti pa so rdeči povedli, ko je Roberto Firmino po napaki Nicolasa Otamendija prišel po levi strani v kazenski prostor in z diagonalnim strelom zadel za 2:1.

V 81. minuti so sodniki zaradi prepovedanega položaja Saneja razveljavili zadetek Ilkaya Gündogana. Do konca je Liverpool, ki je prvič v polfinalu po sezoni 2007/08, bolj ali manj brez težav nadzoroval tekmo.

Vse današnje zadetke si lahko ogledate spodaj.

* Izidi:
prve tekme
- torek, 10. april:
*Roma - Barcelona 3:0 (1:0) 1:4
Manchester City - *Liverpool 1:2 (1:0) 0:3

- sreda, 11. april:
20.45 Real Madrid - Juventus 3:0
20.45 Bayern - Sevilla 2:1

* Opomba: moštva, označena z zvezdico (*), so se uvrstila v polfinale.

Galerija