© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.04.2018 14:57:17

KAKŠEN KRALJ: Aubameyang preživlja težke čase, a je pokazal, KAKO VELIK ČLOVEK JE. Ta poteza vas bo NAVDUŠILA!

Reuters

Očitno tudi v vrhunskem nogometu ne gre samo za denar.

Na srečo je kar nekaj posameznikov, ki vedo, kaj pomeni biti človek na mestu. Nekaj takega se je zgodilo na včerajšnjem obračunu angleške premier lige med Arsenalom in Stokom.

Prvi polčas se je končal brez zadetkov in domači navijači so svoje ljubljence ob odhodu na odmor pošteno izžvižgali in ozmerjali. V drugem polčasu pa so topničarji pokazali povsem drugačen obraz.

Trener Arsene Wenger se je celo odločil skupaj na igrišču imeti Pierra-Emericka Aubameyanga in Alexandra Lacazetta, kar se mu je zelo obrestovalo. Arsenal je slavil s 3:0 in prišel do pomembnih točk. Toda v ozadju se je odvijala nora zgodba.

Gabonski napadalec je zabil prva gola za Arsenal, v 89. minuti pa je imel priložnost iz enajstmetrovke zabiti še tretjega in doseči hat-trick. Na presenečenje vseh pa se je odločil izvajanje najstrožje kazni prepustiti Lacazettu.

Po tekmi je povedal, kaj ga je privedlo do tega, da je naredil tako nesebično potezo. "Vsi vemo, da se je Lacazette vrnil po poškodbi in dobro je, da čim prej zabije gol. To je odlično za samozavest, zato sem mu prepustil enajstmetrovko," je razložil Aubameyang. Francoz je imel težave s kolenom, zaradi česar je bil z nogometnih zelenic odsoten mesec in pol.

Ampak zgodbe tu še ni konec. Aubameyangu je pred kratkim umrla babica, na katero je bil zelo navezan. Zato je imel na laseh izpisano njeno ime - Marina. S tem se je poklonil preminuli babici, ki ji je posvetil tudi oba zadetka. Dejstvo je, da bi ji lahko posvetil prvi hat-trick v dresu novega kluba, ampak se je fant raje odločil, da bo soigralcu odstopil možnost, da se vpiše med strelce. S tem je jasno požel simpatije vseh navijačev, ki so ga že do zdaj oboževali.