© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.03.2018 08:50:29

FANTASTIČNA REVOLUCIJA Serie A! Velikanske spremembe koledarja in nogometne tržnice, večina NAVDUŠENA!

vszi

V Italiji so se odločili za popolno prenovo, in sicer že z naslednjo sezono.

Po premier ligi je serie A postala naslednja, ki se je odločila, da ne bo več upoštevala (pre)dolgih prestopnih rokov, ki se vlečejo globoko v sezono, tako da nekateri igralci uvodne kroge igrajo za eno klub, nato pa v tistem kaosu ob koncu junija ali januarja menjajo klubske barve. Pri naših zahodnih sosedih je tega zdaj konec. In to velja tako za poletni kot za zimski prestopni rok, ni pa to edina velika sprememba. 

Za sezono 2018/19 se bo poletni prestopni rok končal 18., ne več zloglasnega 31. avgusta. Z drugi besedami, končal se bo 24 ur pred prvimi tekmami, ki jih bodo v prvem prvenstvenem krogu moštva igrala 19. avgusta. Velikanske spremembe pa se obetajo tudi pozimi, in sicer tako na področju prestopov nogometašev kot na področju koledarja. Potem ko so Italijani letos testirali s pokalnimi tekmami v božičnem času, so prižgali zeleno luč za pravo revolucija. 

Serie A tako postaja prva, ki bo po angleškem vzoru med decembrskimi prazniki odigrala kar TRI celotne kroge. Da, prav ste prebrali. Po en krog italijanskega prvenstva bo od koncu letošnjega koledarskega leta na sporedu 22., 26. in 29 decembra, s temi zadnjimi tekmami pa se bo začel zimski prestopni rok. 13. januarja bo na sporedu pokal, 20. januarja se bo vrnilo prvenstvo, dan prej pa se bo končal zimski prestopni rok.

Večini so spremembe neznansko všeč, moramo priznati, da spadamo v to večino. Seveda pa se boste morali sami odločiti, kaj pomenijo v vaših očeh.