© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.01.2018 08:54:12

Juventus se lahko obriše pod nosom: Eden največjih talentov zavrnil staro damo in izbral Francijo!

Košarica za Juventus.

Eden največjih talentov italijanskega nogometa Pietro Pellegri bo menjal okolje. Vse do zadnjega se je zdelo, da bo okrepil vrste Juventusa, a nogometaš Genoe je s svojo izbiro presenetil italijansko javnost.

16-letni Pellegri je namreč raje izbral francoskega prvoligaša iz Monaka, ki je za mladega nogometaša Genoi odštel 25 milijonov evrov. "Prepričan sem, da je to pravi projekt, saj se Monaco v preteklosti že dokazal, da gre za klub, ki zna ravnati z mladimi nogometaši. Pripravljen sem na trdo delo in upam, da bom v prihodnosti postal pomemben igralec tega moštva," je ob podpisu pogodbe dejal Pellegri.

Mladi napadalec je sicer v lanski sezoni izenačil enega najstarejših rekordov serie A. Pri 15 letih in devetih mesecih je doživel prvenec v italijanskem nogometnem prvenstvu in s tem izenačil rekordni mejnik iz leta 1937. Pri starosti 15 let in 280 dni je tako do dneva izenačil prejšnji dosežek najmlajšega nogometaša, ki je zaigral v italijanski prvi ligi iz daljnega leta 1937, ko je v dresu Rome v serie A debitiral Amadeo Amadei.