© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.01.2018 14:56:29

Presenečeni? Ali se bo Buffon resnično upokojil? Njegove besede in ta matematika pojasnita vse!

Reuters

Gianluigi Buffon je v javnost poslal nadvse jasno sporočilo.

Čeprav je pred časom napovedal, da se bo po letošnji sezoni poslovil od nogometne kariere, se je legendarni italijanski vratar Gianluigi Buffon očitno premislil. Kot je dva dneva pred svojim 40. rojstnim dnevom dejal novinarju La Repubblice, bi igral še eno sezono, če se bi s tem strinjal tudi njegov klub, torinski Juventus.

"Kmalu se bom dobil s predsednikom Andreo Agnellijem in videl bom, kaj on misli o tem. Če Juventus misli, da sem mu še potreben, bom še ostal. Nikakor pa nočem biti v breme klubu in soigralcem. Nočem postati problem," je dejal Buffon, ki se je že poslovil od reprezentančnega dresa, potem ko se Italija ni uvrstila na letošnje svetovno prvenstvo.

Buffon pa si po mnenju številnih na vsak način želi preseči rekord Paola Maldinija. Legendarni italijanski branilec je v serie A zbral 647 nastopov, Buffon pa jih ima do tega trenutka 629. Vratarju Juventusa zadnja poškodba ni prišla ravno prav, saj je zaradi nje izpustil že zadnjih šest obračunov v serie A, do konca pa je le še 17 tekem. Če bi odigral vse tekme do konca sezone, bi imel na svojem računu "le" 646 tekem, torej eno manj od Maldinija.