© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.01.2018 11:23:01

ZA PRSTE OBLIZNIT! Coutinho je stopil na igrišče in po MANJ KOT DVEH MINUTAH že naredil TOLE (video)

Komaj so ga dočakali. Navdušeno so ga pozdravili. On pa jih je takoj dvignil na noge.

68. minuta. Na povratni tekmi četrtfinala španskega pokala je Barcelona vodila 2:0 in imela v rokah preobrat (na prvi tekmi je izgubila 0:1) proti Espanyolu. In v tem trenutku se je zgodilo. V skladu z napovedmi se je za vstop v igro pripravil Coutinho, najdražja okrepitev v zgodovini ponosa Katalonije. Barca bo za Brazilca Liverpoolu skupno odštela 150 milijonov evrov, njegov prestop je dvignil ogromno prahu, debi pa je bil težko pričakovan.

In kaj je Brazilec storil? Medijski odziv je enoten, navijaški prav tako. Odigral je sijajno četrtino tekme, se odlično vklopil v zvezdniško ekipo in postregel s kopico sijajnih potez. V spodnjem posnetku si lahko ogledate vse, predvsem pa se svet navdušuje nad načinom, na katerega je Coutinho začel svojo avanturo pri Barceloni. Pretekli sta namreč manj kot dve minuti, ko je že pokazal, za kakšnega tehničnega velemojstra gre.

Da, pretekli sta manj kot dve minuti, ko si je privoščil branilca Espanyola s sijajnim trikom. Z bliskovito hitrostjo je žogo s tako imenovano elastiko spravil z ene noge na drugo, nato pa na podoben način z drugo nogo spravil žogo nasprotniku med nogama. Tako imenovani tunel. Nagrada? Takojšnji grob prekršek na novincem v dresu Barcelone. No, predvsem pa je Coutinho za nagrado dobil takojšnje ovacije s tribun stadiona Camp Nou.

Coutinhev vstop v igro v posnetku najdete pri 0:20, takojšnje izjemno preigravanje pa pri 1:00. In bodite pozorni na počasni posnetek od zadaj, da boste videli tehnično razsežnost poteze.