© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.01.2018 19:38:13

"Postal sem suženj, nimam denarja in zelo sem lačen!" To je njegov klic NA POMOČ!

Fanta skoraj gotovo ne poznate. To je 22-letni Moussa Sidibe, nogometaš iz Malija, ki nosi dres španskega tretjeligaša Guadalajare.

Zgodba pravzaprav ni nič posebnega, še posebej v današnjih časih, ko denarja ni na pretek, finančna disciplina klubov (tudi v naših krajih) pa ni ravno vzorna.

Nogometaš Sidibe je svoje tegobe delil s širnim svetom na Twitterju, tako nevzdržno je postalo. Več mesecev ni prejel plačila, za nameček pa ga klub ne pusti k drugemu delodajalcu.

"Postal sem suženj. Nimam denarja, ne morem si kupiti hrane, lačen sem. Imam ponudbe od drugih klubov, vendar me ne pustijo," pravi fant, ki bi rad, da njegov glas seže daleč. Za nameček sta tudi njegova starša v težkem položaju, tako da mu ne moreta več pošiljati denarja. Skratka, ostal je popolnoma "suh".

Njegova objava se je res začela širiti, tako kot se pač zgodi z vsako objavo na družbenem omrežju. Ali je njegov pristop pravi, je vprašanje? Klub, ki je že dlje časa v hudih finančnih težavah, mu bržčas zaradi tega nastopa v javnosti še vedno ne bo poravnal vseh zaostalih obveznosti. Morda pa ga bo spustil "iz verige", ga osvobodil "ujetništva" in ga spustil v drug klub. Že to bi bilo za Mousso več kot dovolj.