© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.01.2018 13:45:49

Po prihodu Coutinha se boste Piquejevim besedam iz leta 2013 smejali in smejali in smejali in smejali ...

Gerard Pique je pred leti izrekel nekaj, čemur se danes ljubitelji nogometa na ves glas smejijo. Tudi navijači Barcelone.

Ko je madridski Real leta 2013 kupil Isca, Garetha Bala in Asierja Illarramendija ter zgolj za omenjeno trojico zapravil več kot 160 milijonov evrov, se je takrat oglasil zvezdnik Barcelone. Gerard Pique je znan po tem, da proti večnim tekmecem iz Madrida z veseljem usmeri kakšno strupeno puščico, v tisti sezoni pa si je pošteno privoščil galaktike. Ali zdaj obžaluje besede, zaradi katerih je danes tarča posmeha?

Pique je namreč leta 2013 dejal: "Za Realom je sezona brez osvojene lovorike, zdaj je zapravil 160 milijonov za tri igralce - Illarramendija, Isca in Garetha Bala." Nič takšnega, boste dejali, a še precej bolj zdaj odmevajo besede, ki so sledile ... "Barcelona tega ne rabi početi. Vemo, da smo drugačni, saj lahko z njimi tekmujemo brez da bi zapravljali toliko denarja."

Realnost je zdaj povsem drugačna, Barcelona pa je zgolj z dvema nakupoma v letošnji sezoni zapravila 225 milijonov evrov. Za Coutinha 120 milijonov in Ousmaneja Dembeleja 105 milijonov ... V teh zneskih sicer niso všteti bonusi, ki bi se lahko v naslednjih sezonah povzpeli do neverjetnih 80 milijonov evrov!