© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.01.2018 10:25:29

Številke, ob katerih se vam bo zvrtelo: BARCELONA sesula rekord Reala, ki je bil dolgo časa nedotakljiv!

Profimedia

In novi rekorderji so ...

Se spomnite, ko so na račun Reala deževali očitki, da skušajo priti do naslovov s pomočjo astronomsko dragih okrepitev? No, dolga leta je bil madridski Real v tem pogledu res vodilni, zdaj pa ga je prehitela največja tekmica Barcelona.

Katalonci so zdaj v svoje vrste zvabili še Coutinha, za katerega naj bi Liverpoolu v naslednjih dneh odšteli 120 milijonov evrov, dodatnih 40 milijonov pa bodo morali Angležem v naslednjih sezonah odšteti v obliki različnih bonusov.

In če so te zneski točni, potem je Barcelona v sezoni 2017/18 zapravila neverjetnih 312,5 milijonov evrov, kar je absolutni rekord, zimski prestopni rok pa se je šele dobro začel.

Kot smo že zapisali, si je rekord do zdaj lastil madridski Real. Slednji je v sezoni 2009/10 zapravil 257,4 milijonov evrov, najbolj odmevna nakupa pa sta bila takrat Cristiano Ronaldo in Kaka. Na tretjem mestu je Manchester City, ki je letos zapravil 249,3 milijone, četrti je PSG, v letošnji sezoni 238 milijonov, peti pa Chelsea, ki je prav tako v letošnji sezoni zapravil 216,8 milijonov.

Pri tem je potrebno upoštevati, da se je PSG letos z Monacom dogovoril za prestop Kyliana Mbappeja v višini 150 milijonov evrov, ki pa jih bodo Parižani na račun kluba iz kneževine nakazali šele v naslednji sezoni.