© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.01.2018 22:49:22

KAKO NIZKO ŠE LAHKO PADE? Naslednik Peleja po novem pri švedskem nižjeligašu

Profimedia

Freddy Adu. Se ga spomnite? Zanj so rekli, da bo novi Pele, da bo najboljši na svetu. Napovedovali so mu bleščečo kariero ...

Vendar, v Gani rojeni, sicer pa državljan in reprezentant ZDA, Freddy Adu je v resnici nadvse povprečen nogometaš. Zablestel je že v ameriški ligi MLS, pri štirinajstih je zaigral za DC United. Ko je prišel v Evropo in se šopiril v dresu Benfice, smo mu še verjeli, da bo kaj iz njega, danes se mu lahko le smejimo.

Pri 28. letih je podpisal pogodbo s svojim 14. klubom v karieri. In vsak naslednji je manj znan in slabše kakovosti. Odslej ga bo imel na plačilnem seznamu švedski nižjeligaš Oskarshamns AIK.

Po (ne)igranju za Benfico in Monaco so stvari krenile strmo navzdol. Pred leti je prišel celo v Srbijo in oblekel dres Jagodine. Pa še tam si ni uspel izboriti mesta v ekipi. Nagnali so ga, on pa je krenil naprej...

Vendar Freddy ne želi obupati. Švedska bo že deveta država, v kateri se bo preizkusil. Kot pravijo agenti, mu ni težko najti kluba. V najstniških letih si je očitno naredil tako dobro reklamo, da se bo vedno našel delodajalec, ki bo z njim poskusil.