© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.01.2018 15:10:36

TO JE LIONEL MESSI, ko ugasnejo žarometi. Vse njegove skrite podrobnosti na enem mestu

Profimedia

Lionel Messi - za marsikoga najboljši nogometaš današnjega časa, morda celo vseh časov ... No, za marsikoga pa le tisti drugi, za portugalskim zvezdnikom iz madridskega Reala.

Argentinec je ekskluzivno za srbski Blic sodelavcu tega časnika razkril nekaj podrobnosti iz svojega življenja, predvsem pa na glas razmišljal o sebi, svojih navadah, občutkih, načrtih ...

"Skušam biti popoln. Obstajajo segmenti igre, ki jih še nisem privedel na maksimalno raven. Recimo izvajanje enajstmetrovk, njih moram še vaditi," je samokritično dejal Messi. Ko se žarometi ugasnejo, pa je predvsem družinski človek: "Sem običajna oseba, kot vsi ostali. Živim normalno življenje s svojo družino. Včasih si zaželim, da ne bi bil tako poznan, saj bi se lahko bolj svobodno sprehajal. Tako pa me ljudje na vsakem koraku vlečejo za rokav."

messi 1
Profimedia


Dvoletnemu Mateu je nenavadno, ker očeta ljudje zaustavljajo na ulici. Ne dojema, da so avtogrami in skupne fotografije tako zelo pomembne. Thiago je starejši in se je na to že privadil. Pogosto se zmoti in Lionela namesto 'oči' pokliče kar 'Messi'.

Tridesetletni Argentinec je poročen z Antonello Roccuzzo, s katero se je spoznal že v vrtcu, par pa sta od njegovega dvajsetega rojstnega dne. "Biti starš je neverjeten občutek. To mi ogromno pomeni, v vsakem pogledu. Nekatere stvari zdaj spremljam iz povsem drugega zornega kota. Vloga očeta je nakaj najlepšega, kar se mi je zgodilo v življenju. Tega se ne da opisati."

Jabolko ne pade daleč od drevesa. Lionelova sinova bosta bržkone nogometaša. Thiago hodi v nogometno šolo, Mateo pa včasih brca žogo z očetom. Naj bo to še tako neverjetno, ampak oba sta desničarja. "Doma je sicer nogomet v ozadju. Redko se pogovarjamo o njem. No, razen če se kaj zelo pomembnega zgodi z Barcelono ali z argentinsko reprezentanco, potem je res med družinskim kosilom nogomet glavna tema," je še dejal Messi.

Kaj bo počel po koncu kariere, ne ve. Je pa kar močno prepričan, da ne bo trener: "Enostavno nimam občutka za trenersko delo. To me ne zanima."

Kaj je njegova skrita 'prepovedana' strast? Vsak človek jo ima in tudi eden najboljših nogometašev na svetu ne more biti izjema. "Zelo težko se odrečem čokoladi. Občasno prekršim režim prehranjevanja, ki ga imam predpisanega, in si dam duška."