© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.12.2017 14:17:23

Hurrikane še naprej pustoši

Reuters

Harry Kane ne hladi cevi, napadalec Tottenhama je postavil piko na i nekemu velikemu letu ter se znebil Lea Messija.

Hurrikane oziroma Harry Kane je pustošil tudi v torek popoldne, na tekmi z Newcastlom je že v prvem polčasu dosegel dva gola in s tem ubil dve muhi na dva maha. S prvim je zrušil rekord Alana Shearerja po številu doseženih golov v koledarskem letu v Premier ligi, z drugim pa je postal najbolj učinkovit igralec v letu 2017. bil je to namreč že njegov 55 golov v vseh letošnjih tekmovanjih, s čimer se je na vrhu lestvice strelcev otresel Lea Messija (54). V drugem polčasu je kot bonus zabil še en gol in se od novega leta poslovil s hat-trickom.

Bilo je zelo dobro leto, bil je Harryjevo leto. Državljan Kane, umazani Harry, Hurrikane, kakor vam je ljubše, je v štirih dnevih dosegel šest golov. 

Prestižno "dirko" za najboljšega strelca v koledarskem letu je Kane dobil s turbo pospeškom v zadnjem hipu oziroma z dvema "hat-trickoma" na zadnjih dveh tekmah. Še pred nekaj dnevi je bil v najboljšem položaju Messi - z golom na sobotnem clasicu se je ustavil pri 54. zadetku v 2017, njegovi najbližji zasledovalci Robert Lewandowski, Cristiano Ronaldo in Edinson Cavani, ki so dosegli 53 zadetkov, pa niso imeli več tekem.

A napadalec Tottenhama je s tremi zadetki proti Burnleyju poskrbel, da je ta neuradna, a zalo privlačna tekma za kralja strelcev ostala zanimiva vse do konca.

Kane je danes dobil še eno priložnost, saj se je njegov klub v tekmi 20. kroga pomeril s Southamptonom. In Kane jo je dobro izkoristil, spet je dosegel tri gole (v 22., 39. in 67. minuti) ter tako letni izkupiček s 53 zadetkov dvignil na končnih 56.

Ob tem pa je postavil še nov rekord premier lige; že njegov prvi današnji zadetek je bil namreč 37. ligaški gol v enem letu, s katerim je pobegnil Alanu Shearerju in njegovim 36 zadetkom za Blackburn Rovers leta 1995, za dobro mero pa je nato dodal še dva ...

Na letnem seznamu je tako Kane zdaj dokončno prvi s 56 goli (49 za za Tottenham, 7 za Anglijo), za njim sta ostala Messi (54) in Cavani (53), ki sta največ zadetkov dosegla v klubskih dresih (po 50), po 53 jih imata tudi Robert Lewandowski (44 za Bayern, 9 za Poljsko) in Cristiano Ronaldo (42 za Real Madrid, 11 za Portugalsko).

* Lestvica strelcev v 2017:
Harrry Kane, 56 zadetkov (49 za Tottenham, 7 za Anglijo)
Lionel Messi, 54 zadetkov (50 za Barcelono, 4 za Argentino)
Edinson Cavani, 53 zadetkov (50 za PSG, 3 za Urugvaj)
Robert Lewandowski, 53 zadetkov (44 za Bayern, 9 za Poljsko)
Cristiano Ronaldo, 53 zadetkov (42 za Real Madrid, 11 za Portugalsko)