© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.12.2017 14:17:19

Guardiola gradi sanjsko ekipo: En dogovor dosežen, za uresničitev drugega ima na voljo 70 milijonov evrov

Reuters

Manchester City v tej sezoni igra odlično, v angleški ligi praktično nima enakovrednega tekmeca, mnogi ljubitelji nogometa pa se sprašujejo, kje imajo sinjemodri mejo.

Ampak še preden bi jo utegnili videti, jo namerava trener Pep Guardiola še nekoliko premakniti. Če gre verjeti britanskemu Telegraphu, naj bi bil posel okoli prihoda Alexisa Sancheza praktično že dogovorjen. Guardiola se mora samo še odločiti, ali bo člana Arsenala poleti pripeljal brez odškodnine ali pa ga bo v zameno za določen evrski znesek dobil že naslednji mesec.

Za zdaj se zdi, da bo katalonski strokovnjak vendarle počakal na poletje, saj želi pozimi okrepiti branilsko vrsto. Njegova prva želja pa je Virgil van Dijk. Šestindvajsetletni Nizozemec je član Southamptona, a se zanj poleg Cityja zelo resno zanimata še Liverpool in Chelsea.

Vendar ima Guardiola rešitev tudi za to, za fanta je pripravil 70 milijonov evrov, s katerimi bo najverjetneje zadovoljil apetite svetnikov, ki želijo za svojega igralca iztržiti čim več.

Zanimivo je, da Van Dijk trenutno niti ne bi bil član udarne zasedbe sinjemodrih, ker bi imela Kompany in Otamendi prednost pred njim. Poleg tega je tu še Stones, ki je sicer poškodovan, ampak bi se potem stvari najbrž vendarle spremenile.