© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
08.12.2017 08:30:48

Po očetovih stopinjah: Klinsmannov sin je zablestel že na svoji prvi tekmi (video)

Reuters

Sinoči je na tekmi evropske lige prvič na najvišji ravni nastopil tudi Jonathan Klinsmann, sin legendarnega nemškega nogometnega reprezentanta Jürgena Klinsmanna. Ob svojem debiju v vratih Herthe je pred domačimi gledalci ubranil enajstmetrovko proti ekipi Östersunds, tekma se je končala z 1:1 (0:0).

Rezervni vratar Thomas Kraft je pred tekmo zbolel in trener Pal Dardai, ki ni želel tvegati poškodbe prvega vratarja Runeja Jarsteina, je v vrata postavil mladega, 20-letnega Klinsmanna. Hertha je bila sicer že pred tekmo brez možnosti za napredovanje v izločilne boje evropske lige. Klinsmann je tri minute pred koncem tekme ubranil enajstmetrovko Brwa Nourija.

Dvajsetletni Klinsmann, čigar oče je z nemško reprezentanco postal svetovni prvak leta 1990, kot selektor pa jo je vodil na SP 2006, se je berlinskemu klubu pridružil julija, doslej pa je igral le za rezervno ekipo v tretji ligi. Mlajši Klinsmann je bil rojen v ZDA in je igral za ameriško vrsto na letošnjem svetovnem prvenstvu do 20 let v Južni Koreji.

Na tekmi je sicer prvič zaigral tudi trenerjev sin, 18-letni Palko Dardai, ki je v 18. minuti zatresel prečko. Berlinsko moštvo je sicer pred 15.686 gledalci nastopilo s precej pomlajeno postavo, v povprečju staro le 23,36 let.