© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.11.2017 10:16:29

Zvezdnik Bayerna želel POMAGATI bolnemu fantku, v resnici pa je bil ŽRTEV VELIKE GOLJUFIJE

Profimedia

Robert Lewandowski je velika športna zvezda na Poljskem, obenem je eden tistih športnikov iz te države, ki zasluži ogromno denarja. Napadalec Bayerna je želel storiti nekaj dobrega za svoje rojake in ...

... in postal žrtev prevaranta. Nogometaš je namreč vplačal natančno 23.561 evrov na račun, na katerem se je zbiral denar za dveletnega dečka Antsa Rudzkega, ki naj bi hudo zbolel. Zaradi raka na očesu bi ga rešila le operacija v ZDA, za katero pa bi moral zbrati milijon in pol poljskih zlotov oziroma več kot 350 tisoč evrov.

Akcijo je organiziral 23-letni Michal Sienicki, prevarant v tej zgodbi, ki je bil očitno tako prepričljiv, da mu je nasedel tudi Lewandowski. Sienicki si je namreč izmislil, kako sta fantkova starša prodala stanovanje in avto, si za nameček veliko denarja še izposodila, vendar jima je do celotnega zneska še vedno manjkalo skoraj 120.000 evrov. In za ta znesek je na posebnem računu zbiral denar.

Nogometaš Bayerna in eden najboljših napadalcev na svetu je prispeval okroglih 100 tisoč zlotov, to je 23.561 evrov, potem pa ugotovil, da fantek sploh ne obstaja, da je celotna zgodba izmišljena.

Prevaranta je poljska policija že izsledila in prijela, zdaj se nahaja v preiskovalnem zaporu, preko svoje Facebook strani pa je že obljubil, da bo vrnil ves vplačani denar.

Ta torek se je na poljskem sodišču oglasil tudi Lewandowski in pričal kot ena od žrtev prevare.