© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.10.2017 14:49:08

Kdo je najboljši trener NA SVETU!? Kljub prestižni nagradi, ki jo je ravnokar prejel, je Zinedine Zidane ŠOKIRAL s svojim odgovorom!

Reuters

Na nedavni podelitvi Fife za najboljše nogometaše in trenerje na svetu je bil med dobitniki nagrad tudi Zinedine Zidane.

Francoz je iz rok Claudia Ranierija prejel nagrado za najboljšega trenerja v minuli sezoni, Real je namreč popeljal do naslova španskega in evropskega prvaka. Pred pokalno tekmo, ki jo bo kraljevi klub odigral s Fuenlabrado, je spregovoril tudi o tej nagradi in predvsem zelo presenetil z odgovorom na vprašanje, kdo je zanj najboljši trener na svetu. Glede na to, da so selektorji, kapetani reprezentanc, predstavniki medijev in navijači soglasno izglasovali njega, bi lahko pričakovali, da se bo strinjal s to oceno. 

Toda iz njegovih ust je bilo slišati vse prej kot to: "Ne vem, kdo je najboljši trener na svetu. Lahko rečem, da sem vesel te nagrade za svoje delo, ki sem ga opravil s to ekipo. Toda obstajajo boljši trenerji od mene. Če bom čez deset let še vedno trener, bomo videli, toda trenutno nisem najboljši."