© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.10.2017 11:39:02

Od junaka do BEDAKA: Klopp na Wembleyju občutil MARIBORSKO bolečino, po tekmi pa OSTRO napadel svoje varovance!

Martin Metelko

Jürgen Klopp se na prvi tekmi po Mariboru ni ravno proslavil. Njegovi varovanci so na derbiju v premier ligi klonili z 1:4, Nemec pa po koncu tekme ni skoparil s kritikami.

Liverpool je po pravljičnem večeru v Mariboru, ko je Jasminu Handanoviću nasul kar sedem zadetkov, kar pokal od samozavesti. Da je to tista tekma, na kateri se je odprlo vsem nogometašem in vsem prej nesojenim strelcem, so govorili. Za nameček so napovedovali, da bodo to formo dokazali tudi na derbiju s Tottenhamom. 

Toda njihov načrt se je zelo hitro izjalovil. Tako kot so oni v Ljudskem vrtu mrežo načeli že v 4. minuti, je bil v isti minuti tekme na Wembleyju uspešen Harry Kane in dosegel prvega od štirih golov v mreži Liverpoola, končno podobo na semaforju je popravil zgolj Mohamed Salah. 

Jürgen Klopp, tisti nemški trener, ki je v Mariboru pokal od ponosa ob zgodovinskem dosežku, je bil zdaj besen kot ris. Po koncu tekme je bil Klopp izjemno kritičen do svojih varovancev: "Do prvega zadetka sploh ne bi prišlo, če bi bil jaz na zelenici. Toda stal sem v svojem prostoru in tega nisem mogel preprečiti. Trenutno se ne moremo pogovarjati o uvrstitvi med prve štiri, trenutno smo deveti in z najslabšo statistiko po letu 1964, ne morem verjeti. Smo, kjer smo in zaslužimo si."