© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.10.2017 09:24:17

To je VOJNA! Nekdanji nogometaš Barcelone neusmiljeno udriha po trenerju Reala Zidanu

Gary Lineker očitno ne sodi med tiste, ki spoštujejo slovitega Francoza Zinedina Zidana.

Trener Reala Zinedine Zidane v svetu nogometa uživa velikanski ugled, vsi pa o slovitemu Francozu očitno nimajo najboljšega mnenja. V pravo besedno vojno se je zdaj spustil nekdanji nogometaš Barcelone in nekaterih angleških klubov Gary Lineker. Anglež je najprej javno okrcal nogometaša Karima Benzemaja in ga med drugim označil za močno precenjenega.

Svojemu varovancu je v bran stopil Zidane in na to temo dejal: "Za ljudi, ki se spoznajo na nogomet, je to sramotna trditev. Za mene je Benzema eden najboljših nogometašev. Morda ne bo dosegel 60 zadetkov v letošnji sezoni, zato jih bo pa 25 in prispeval še 30 podaj. Bolj me zanima, kako se ujame s soigralci na zelenici."

A na odziv Linekerja ni čakal dolgo. Med nedeljskim derbijem v angleški ligi, v katerem sta se pomerila Tottenham in Liverpool, je nekdanji angleški nogometaš čivknil: "Harry Kane je spet zadel. Hvaležen sem, da Zidane misli, da je Benzema najboljši. Zaradi tega se ne bo odločil, da bi ga pripeljal v svoje vrste."

Nato pa se je oglasil še enkrat in med tekmo Reala in Eibarja spet usmeril strupeno puščico v smeri Zidana. "Briljantna podaja Benzemaja. Težko razumem, zakaj Zidane tako kvalitetnega igralca ni uvrstil v začetno enajsterico."