© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.10.2017 08:55:54

NOREC ali CAR? Stojčkov s ŠOKANTNIM televizijskim nastopom postal katalonski JUNAK in si nakopal TOŽBO španske države! (video)

Česa takega, kar si je privoščila bolgarska legenda s katalonski srcem, niste videli še nikoli. Pravzaprav niti približno.

Hristo Stojčkov je ob dogajanju okrog katalonskega referenduma nastopil na eni od televizij in naredil nekaj resnično šokantnega. Oblečen v temno obleko s katalonsko zastavo okrog desne roke je nastopil na način, ki je resnično vzel sapo. Spravil se je na špansko policijo, spravil se je na špansko državo, najostreje obsodil vsa njena dejanja v zvezi s Katalonijo, predvsem pa si je dal duška s podpredsednico španske vlade Sorayo Saenz de Santamaria.

"Poslala je oborožene policiste nad nedolžne ljudi, in to o njej pove več kot dovolj," je dejal Bolgar, ki je seveda vrsto let igral za Barcelono in tedaj postal zagrizen sledilec katalonske ideologije in zagovornik katalonskih ciljev. "Bil sem prvi, ki je že leta 1992 proslavljal z osamosvojitveno zastavo, ko Saenzova sploh še ni vedela, kaj to je. Močno podpiram samostojnost Katalonije, predvsem pa podpiram človekove pravice, ki jih je tokrat kršila klasična frankistka," je zaplul v nadvse kontroverzne vode in pri tem, kot lahko vidite v norem posnetku, pred seboj držal fotografijo napadene gospe.  

"Da, frankistka. Njen ded je bil frankist, njen oče je bil frankist, ona je frankistka in frankist je njen sin," je Stojčkov v dramatičnem nastopu v zgodbo potegnil celo mladoletnega potomca 46-letne podpredsednice. Po mnenju mnogih je (najmanj) s tem prestopil mejo, odzivi pa so zelo žolčni na obeh straneh. Katalonci ga imajo za junaka, medtem ko je Saenzova že napovedala tožbo na najvišji ravni, ki bi Bolgara utegnila spraviti v velike težave.