© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.09.2017 11:00:31

Ne ŠALITE se s Čeferinom! Po GROŽNJAH prvega moža Uefe se je PSG odločil za DRASTIČNO potezo!

Reuters

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je že pred časom zagrozil PSG-ju zaradi kršitev finančnega fair playa, evropska nogometna zveza pa se je pripravila na prve sankcije.

Aleksander Čeferin je dokazal, da ni le mož praznih groženj, da bi si pridobil simpatije manjših in manj bogatih klubov, temveč je začel svoje grožnje tudi uresničevati. Prvi se je na tapeti Uefi znašel PSG, ki mu je Čeferin že pred časom napovedal, da mu bo trda predla, če ne bo spoštoval finančnega fair playa. Vse se je začelo z Neymarjevim rekordnim prestopom, saj so Parižani zanj odšteli 222 milijonov evrov.

neymar

Uefa je zdaj s svojimi opozorili prisilila PSG v to, da so pripravili seznam nogometašev, ki jih bodo januarja prodali, da bi pokrili stroške Neymarjevega in Mbappejevega prestopa, za katerega morajo naslednje poletje odšteti 180 milijonov evrov. Dva nogometaša sta že zapustila klub - Serge Aurier in Blaise Matuidi, a to še zdaleč ni dovolj. Na seznamu 'žrtev' so se tako znašli Angel Di Maria, Javier Pastore, Lucas Moura, Julian Draxler, Hatem Ben Arfa in Thiago Silva. V nasprotnem primeru bi PSG lahko ostal tudi brez igranja v evropskih pokalih.