© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.08.2017 20:20:19

PRETRESLJIVA PRIPOVED PREŽIVELIH: Jezus, pomagaj nam! Zdaj si ti pilot tega letala (video)

youtube

Bilo je 28. novembra lani, ko se je brazilski Chapecoense podal na finale pokala Sudamericana. A tekma ni bila nikoli odigrana, letalo namreč ni prišlo do cilja, nesrečo pa je preživelo le šest izmed 77 potnikov, med njimi tudi trije nogometaši. Zdaj so povedali svojo zgodbo.

Players' Tribune je, če ste ljubitelj dobrih športnih zgodb, vsekakor ena boljših strani/stvari, ki jih dandanes lahko najdeš na svetovnem spletu. Players' Tribune je platforma, neke vrste spovednica, kjer športniki obračunavajo s preteklostjo, odločitvami, ki so jih ali jih niso sprejeli, ter potjo, ki so jo prehodili. Spovednica, v kateri se pogosto soočijo z lastnimi demoni. Minljivostjo, zasvojenostjo, smrtjo. In tokrat so svojo zgodbo povedali nogometaši Neto, Jakson Follmann in Alan Ruschel, trojica, ki je ušla smrti, trojica, ki je preživela strmoglavljenje leta LaMia Flight 2933.

Trojica preživelih je sploh prvič podrobna spregovorili o dogodkih na letalu v tistih usodnih trenutkih. Pa o čudežu preživetja, spopadanju s posledicami tragedije, dolgotrajni psihični in fizični rehabilitaciji, bremenom, ki ga nosijo...

Pretresljivo, ganljivo, srhljivo, srce parajoče, izberite po želji oziroma vsakega po malem. Izpoved in pripoved, ki vas ne bo pustila hladnih in ob kateri boste dobili kurjo polt. Izpoved, ki se jo ogleda v enem dahu in ki se vam zareže v dušo. Vredno ogleda. Večkratnega.

"Molil sem, molil na glas. in ko sem uvidel, da bo letalo strmoglavilo, da bo prišlo do nesreče, sem rekel: "Jezus, Jezus, v svetem pismu sem prebral o vseh tvojih čudežih. Prosim, prosim, bodi milostljiv, poskrbi za nas. Pomagaj nam. Pomagaj nam. Zdaj si ti pilot tega letala...."