© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
02.08.2017 18:15:41

Neymarjev svetovalec pravi, da bo PSG Brazilca predstavil še ta teden

Megalomanski prestop brazilskega nogometnega zvezdnika Neymarja iz Barcelone v PSG je iz ure v uro bližje uresničitvi. Brazilčev svetovalec trdi, da bo Neymarjeva predstavitev še ta teden, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Neymar je po tednih govoric o prestopu v francoski PSG, ki je v lasti katarskega podjetja Qatar Sports Investment, na današnjem jutranjem treningu soigralcem povedal, da odhaja. Trener moštva Ernesto Valverde mu je dal dovoljenje, da trening predčasno, že po slabe pol ure, zapusti in se posveti svojim opravkom.

Zatem je vodstvo Barcelone v izjavi za javnost zapisalo, da je Neymar izrazil željo po odhodu. "Klub ga je obvestil, da odkupna klavzula v njegovi pogodbi iz 1. julija znaša 222 milijonov evrov in jo zainteresirani morajo plačati v celoti," je med drugim zapisal katalonski klub.

Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP je Neymarjev svetovalec Wagner Ribeiro sporočil, da bo PSG Barceloni plačal zahtevan znesek, pariški klub pa bo napadalca predstavil še ta teden. Ribeiro je novinarjem na letališču El Prat v Barceloni dejal, da bo PSG izkoristil Neymarjevo odkupno klavzulo "v naslednjih urah", Brazilca pa bodo predstavil "ta konec tedna".

Številni mediji so poročali, da je PSG Neymarju pripravljen dati 222 milijonov evrov kot denar za vlogo ambasadorja SP, ki ga bo gostil Katar, s tem zneskom pa bo Brazilec Barceloni odplačal vrednost pogodbe ter se kot prosti igralec preselil v Pariz. V francoski prestolnici naj bi letno dobil kar 30 milijonov evrov plače.

Zaradi tega se je oglasil predsednik španskega nogometnega prvenstva la lige. Javier Tebas je zagrozil, da ne bo dovolil prestopa, saj meni, da bo francoski klub kršil pravila Evropske nogometne zveze o finančnem fair playu. Tudi Barcelona je zagrozila, da bo PSG prijavila Uefi.