© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.07.2017 08:44:08

Predsednik Rome: Milan sploh nima denarja! Genialen odziv pa ga je pripravil do ponižujočega opravičila

Ojoj! Najprej je srdito napadel, že nekaj ur pozneje pa se je moral povsem ponižati in še precej več kot zgolj preklicati svoje besede.

Udaril je z vsemi topovi. Italijanski Američan (ali ameriški Italijan, kakorkoli pač hočete) James Palotta, prvi mož Rome, se je včeraj spravil nad zapravljivi Milan. Proti klubu, ki je v tem prestopnem roku zapravil goro milijonov za okrepitve, je izstrelil najhujše mogoče obtožbe. 

"Gledam Milanove nakupe in ne razumem, kako so sploh mogoči. Vem namreč, da Milan tega denarja nima. Ne vem, kako bodo zadevo prikazali v bilanci, toda tudi če jim s kakšnimi fiktivnimi posojili uspe spraviti pod streho eno sezono, se bo kmalu vse sesulo," je med drugim dejal predsednik sinov volkulje. 

"Kolikor je meni znano, Milanovi novi kitajsi lastniki niti približno nimajo take finančne moči, zato mi ni jasno, kako bodo zadevo pokrili. Oziroma mi je jasno, da je ne bodo mogli," je še dodal, nanizal še nekaj podobnih obtožb in dvignil ogromno prahu. A tudi sprožil takojšen odziv z milanske strani. 

"Pod točko ena še nikoli nisem videl tako neposrednega napada vodilnega moža nekega kluba na kak drug klub. Pod točko dve pa gre za obtožbe in grožnje, ki ne bi mogle biti bolj oddaljene od resnice. Imamo večletni plan, in ne samo, da zmoremo take investicije, temveč jih bomo do konca prestopnega roka še povečali," je sporočil prvi operativec Milana Marco Fassone. 

Šel pa je še korak dlje. "Romi predlagam, da tako našo kot njeno bilanco skupaj ponudimo javnosti. Mi s tem nimamo težav. Kaj pa oni?" je z genialno potezo vrgel rokavico in očitno zadel žebljico na glavico. V neverjetno kratkem času so namreč z naslova prvega rimskega moža prišle pšovsem drugačne besede.

"Rad bi se opravičil, na voljo sem imel povsem napačne informacije in podatke. Zelo mi je žal, ker sem operiral z njimi in se Milanu še enkrat opravičujem. Želim mu vso srečo tako v tej kot v naslednjih sezonah," se je glasni in ostri Palotta povsem ponižal in verjetno s tem povedal veliko tako o sebi kot o resnosti Milanovega projekta.